Veerkracht en vitaliteit voor een sterke organisatie

We leven in een tijd die veerkracht vereist. Bedrijven zijn bezig met grote transities (energie, artificial intelligence) of kampen met veel werk en een tekort aan personeel (zoals in de zorg en het onderwijs). Werkdruk en stress vieren hoogtij.

Hoe kunnen we medewerkers helpen veerkrachtiger te zijn en hoe kunnen we veerkrachtige organisaties bouwen? Hoe zorgen we dat we de onvermijdelijke cycli van veel stress beter kunnen doorstaan, door samen bewust veerkrachtiger te zijn? Bij Awaris hebben we als startpunt dat veerkracht het vermogen is om van een gestresste mindstate te kunnen schakelen naar een meer neutrale of gezonde mindstate.

Zo laat neurowetenschappelijk onderzoek zien dat veerkrachtiger mensen sneller omschakelen na het ervaren van een negatieve emotie. En daarmee kun je veel problemen voorkomen, want te veel en te langdurige stress kan zorgen voor tal van problemen: slechte mentale gezondheid, emotioneel afhaken, maar ook fysieke problemen zoals hoge bloeddruk en hartfalen.

De sleutel tot verandering en een grote veerkracht en vitaliteit bij de mensen in jouw organisatie ligt in het opbouwen van goede gewoontes.

In dit webinar laten we zien hoe stress werkt en welke factoren van invloed zijn op individuele stress en een gestresste organisatiecultuur. En wat je eraan kunt doen, want veerkracht is te trainen, zowel individueel als in teamverband.

De volgende thema’s komen aan bod:

 • Waarom veerkracht geen mentale toestand is maar serie vaardigheden die je kunt leren.
 • Welke 12 sleutelvaardigheden zorgen voor veerkracht?
 • Waarom mindfulness-based veerkrachttraining effectief is om dit te leren.

Het webinar wordt verzorgd door Wibo Koole en Frodo de Valk, directeur resp. facilitator bij Awaris Nederland.

Neem deel aan dit gratis webinar en geef je op via onderstaand formulier. Na ontvangst van je aanmelding ontvang je van ons een Zoomlink naar dit gratis webinar.

Aanmelding

Donderdag 21 September 2023
11:30 – 12:30 uur
| via Zoom

Aanmelding voor dit online event is gratis

  Over de sprekers

  Wibo Koole

  Managing director Awaris Nederland

  Wibo Koole is managing director en oprichter van Awaris Nederland. Hij is organisatieadviseur, executive coach en meditatieleraar. Hij is de Nederlandse grondlegger van stressmanagement en leiderschap op basis van mindfulness. In het seminar zullen hij en zijn collega Frodo de Valk hun jarenlange ervaring met het bouwen van vitale organisaties op basis van neurowetenschap en mindfulness delen. 

  Frodo de Valk

  Facilitator Awaris Nederland

  Beperkt aantal plaatsen. Reserveer de jouwe nu!