Leiderschap

Leiderschap dat aanwezig is – Met onze leiderschapsontwikkeling

Leiders van nu opereren in een jachtige, complexe wereld. Een wereld die gekenmerkt wordt door informatieoverbelasting en enorme druk om te innoveren. Wat hebben managers nodig om die uitdaging met vertrouwen aan te gaan? In elk geval moeten ze weten hoe ze omgaan met stress en het tanken van nieuwe energie. Daarbovenop is het nodig om emotioneel aanwezig te zijn, veerkrachtig en om gestructureerd te kunnen denken. Ook in turbulente tijden. De op maat gesneden leiderschapsntwikkeling van Awaris is daarvoor behulpzaam.

Een transformatie van denken van handelen van het leiderschap is beslissend voor gedragsverandering in de hele organisatie. Daarvoor is een omvattende, professionele training nodig voor het management. Alleen als we de voortdurende uitdagingen van modern leiderschap onder ogen zien, kunnen teams optimaal presteren.

De vele facetten van leiderschapstraining

Effectief. Empathisch. Verbindend. Onderzoek toont aan dat succesvolle leiders over deze vermogens beschikken. Maar in de praktijk zien we dat managers vaak de woeste wateren proberen te navigeren zonder voldoende stil te staan wat de situatie vraagt. Dat zorgt voor verlies van energie en vertrouwen van het team.

Leiderschapstraining van Awaris kan helpen om deze valkuilen te vermijden. Onze trainingen gaan ervan uit dat een mindful leider de sleutel is tot een positieve cultuurverandering die de hele organisatie doordringt. Leiderschapstraining stelt ze in staat ‘aan te voelen’ wat er gaande is, verbinding te leggen tussen zichzelf en het team.

Oude denkpatronen doorbreken

Leiders willen leren en veranderen. Ze weten dat ze het goede voorbeeld moeten geven. En dat veerkracht en emotioneel aanwezig zijn daar belangrijk bij zijn.

Toch is loskomen van stressvolle oude denkpatronen nog niet zo makkelijk. Het resultaat: ze tonen niet het gedrag dat ze wel zouden willen laten zien. Individuele executive coaching vanuit Awaris kan dan een oplossing zijn, leidend tot positieve veranderingen in de organisatie.

Betere managers leiden betere teams

Onze leiderschapsprogramma’s zorgen voor persoonlijke groei. Meer dan dat, ze versterken veerkracht, emotionele intelligentie, samenwerkingsvaardigheden, en ontwikkelen het vermogen om op basis daarvan de collectieve intelligentie in teams te vergroten.

Onze programma’s zijn gebaseerd op neurofysiologische bevindingen en op een agile leiderschapsbenadering. Onze leiderschapstrainingen helpen organisaties te begrijpen welke mechanismes voor een optimale dagelijkse workflow zorgen. Mindfulnessbeoefening is een essentieel onderdeel van onze leiderschapstraining. Het is een fundament voor reflectie, versterkt kernvaardigheden, en leert nieuwe leiderschapsgewoontes in te bedden.

Inhoud en aanpak leiderschapstraining en -coaching:

  • Een modulaire opbouw met wetenschappelijke bevindingen, oefeningen en discussies om het geleerde te verankeren
  • Individuele coaching om de integratie van nieuwe gewoontes in de leiderschapsrol te verankeren
  • Micropraktijken die direct gebruikt kunnen worden. Plus prikkels om te leren via onze app
  • Uitbreiding van de eigen leiderschapsvaardigheden en een diversiteit aan perspectieven
  • Een systeembenadering van de organisatie en zijn interacties met de externe omgeving
  • Leergroepen voor gezamenlijke reflectie en ondersteuning
  • Individuele pre- en post-evaluaties, over onder andere ‘stressperceptie’, ‘mentale gezondheid’, en ‘zelfeffectiviteit’
  • Zelfgestuurd leren via de Awaris-app en ons sociale leerplatform

Leiderschapstraining via Awaris is effectief*:

0 %

verbetering van de veerkracht bij stress

0 %

verbetering van sociale verbondenheid en welzijn

0 %

toename van welzijn

0 %

toename van mentale wendbaarheid

0 %

toename van volgehouden concentratievermogen

*Gebaseerd op 21 bedrijven, 84 trainingsprogramma’s en meer dan 800 deelnemers (2021). Alle assessments zijn statistisch significant. Pre- en post-assessments uitgevoerd op individueel niveau met behulp van gevalideerde meetschalen.

Ook interessant

Altijd up-to-date!

Nieuwsbrief & Webinars

Onze nieuwsbrief houdt je op de hoogte van al ons relevante nieuws. Met de nieuwste data van de Awaris-webinars. Ontvang kosteloos alle relevante informatie. 

Je kunt je op elk gewenst moment weer uitschrijven. Meer informatie kun je vinden in ons privacybeleid.