Leiderschapsprogramma’s

Het nieuwe leiderschap: de kracht van aandacht

Organisaties en werk veranderen ingrijpend. Dat stelt leiders voor grote uitdagingen. Ze moeten effectieve beslissingen nemen te midden van een overvloed aan informatie. Strategieën ontwikkelen – en hun teams meenemen op nieuwe wegen. Bij Awaris helpen we leiders zich ontwikkelen. Zodat samenwerking laten slagen en de organisatie bloeit.

Wat hebben leiders van nu nodig om met deze uitdagingen om te gaan? In ieder geval in staat zijn om zelf energiek en aanwezig te blijven. We ontwikkelen hun vaardigheden op mentaal en emotioneel vlak. En vergroten hun samenwerkingsvermogen zodat ze effectief leiding kunnen geven aan hun teams. Want in hun eentje veranderingen doorvoeren, lukt niet meer.

Een hoog niveau van bewustzijn en van het vermogen zichzelf te reguleren zijn basisvereisten voor moderne leiders. Onze programma’s verschaffen leiders het vermogen om zich aan te passen aan snel veranderende situaties en om te gaan met complexe situaties. We zijn ervan overtuigd dat mindfulnesstraining leiders daarbij helpt om zichzelf en anderen helder en aanwezig tegemoet te treden.

LeadersMind

Leiders opereren in een extreem snelle, complexe wereld. Een wereld gekenmerkt door informatieoverbelasting en een enorme druk om te innoveren. Wat hebben managers nodig om die uitdagingen met vertrouwen tegemoet te treden? Hoe moeten ze omgaan stress en hun batterij opladen? Kunnen ze productief blijven in turbulente tijden?

Bij Awaris weten we dat ons LeadersMind leiderschapsprogramma een aantal van de antwoorden heeft. We bieden leiderschapstraining die de aanwezigheid, emotionele wendbaarheid en veerkracht van leiders verstevigt, en die helpt om gestructureerd te denken.

Performance & Care

In onze versnellende, door netwerken verbonden, complexe wereld wordt ‘zelfzorg’ een steeds belangrijker thema, voor leiders én teams. Proactief omgaan met gezondheid en welzijn is de uitdaging, omdat het de basis is voor productief werken, goed samenwerken en beter leren. Compassievol leiderschap is hier de sleutel tot nieuwe kennis en inzichten.

Ons leiderschapsprogramma Performance & Care brengt ‘werk’ en ‘zelfzorg’ in balans. En zorgt zo voor meer welzijn én betere prestaties.

Klimaatleiderschap

Duurzaam ondernemen is inmiddels een must voor alle organisaties. Het klimaatleiderschapsprogramma van Awaris helpt veranderingen te bewerkstelligen in de richting meer duurzaam en ecologisch verantwoord ondernemen.

De impact van klimaatverandering groeit. Eenvoudigweg de technologie veranderen is niet genoeg. Gedragsverandering is even belangrijk voor duurzaamheid. En er zijn meer obstakels: emotionele weerstand, afleidingsmanoeuvres, traagheid en een gebrek aan reflectie op de nodige verandering. Om duurzaamheid in de praktijk te brengen, hebben medewerkers ook een positieve houding nodig om de uitdaging te kunnen aangaan. En daar helpt Awaris.

Leiding geven met gevoel en helderheid is een vereiste voor een succesvolle transformatie van de organisatie.

Heike Baur-Wagner, Director Business Development

Heike Baur-Wagner,
Directeur Business Development Awaris

Ook jij kunt de transformatie beginnen. Dit is wat Awaris voor je kan doen.

Wil jij nieuwe manieren van denken en doen ontwikkelen voor een menselijke en duurzame transformatie? Om presteren én zorgen voor elkaar te verankeren in jullie onderlinge samenwerking? Maak dan gebruik van onze kennis en ervaring.

In onze relatie met de leiders en teams van jouw organisatie brengen wij betrokkenheid en zorg in.

Neem contact met ons op. We ontmoeten je graag.

Ook interessant

Altijd up-to-date!

Nieuwsbrief & Webinars

Onze nieuwsbrief houdt je op de hoogte van al ons relevante nieuws. Met de nieuwste data van de Awaris-webinars. Ontvang kosteloos alle relevante informatie. 

Je kunt je op elk gewenst moment weer uitschrijven. Meer informatie kun je vinden in ons privacybeleid.