Duurzaamheid

Een nieuwe mindset voor duurzaamheid – Met onze duurzaamheids­programma’s voor bedrijven

Duurzaamheid in bedrijven kan niet meer bij woorden blijven, het gaat om daden. Awaris helpt jouw organisatie een duurzame weg in te slaan.

De gevolgen van klimaatverandering wordt steeds zichtbaarder. Maar alleen aanpassen en veranderen van technologie is niet genoeg, gedragsverandering is net zo belangrijk voor duurzaamheid. Andere hindernissen liggen op het vlak van emotionele weerstand, gebrek aan koersvastheid, traagheid en het ontbreken van persoonlijke reflectie over de noodzakelijke verandering. Om duurzaamheid in praktijk te brengen, hebben we een positieve houding nodig tegenover een breed scala aan mogelijkheden.

Duurzaam denken en voelen

Om anderen voor duurzaamheid te winnen, moet je om te beginnen je eigen manier van denken veranderen. Alleen dan kan duurzaamheid in de organisatie ingebed worden. Wij gebruiken compassie, mindfulness, moed en bewustzijn om verbeteringen in de richting van duurzame organisaties te bewerkstelligen.

Veel bedrijven, steden en instituties willen tempo maken. Want ze beseffen dat ze niet geloofwaardig zullen zijn voor hun stakeholders en jongere generaties als ze nu geen prioriteiten stellen.

De meeste inspanningen voor duurzaamheid richten zich op technologische en andere externe veranderingen. Hoewel onmisbaar, gaat dat niet ver genoeg. Bij Awaris denken we dat een diepgaander systeemverandering ook innerlijke verandering nodig heeft. Een verandering van mindset, waarden en gedrag om jouw organisatie op de lange termijn duurzaam te laten voortbestaan.

Bijdrage aan de toekomst

Werkelijke vooruitgang vereist een diepgaande verandering van “hoofd, hart en handen”, te beginnen bij onszelf. Hoe zien we duurzaamheid wereldwijd voor ons, en in ondernemingen? Realiseren we ons hoe onderling afhankelijk het leven op deze planeet is? Wat zijn onze persoonlijke gevoelens over het milieu en het welzijn van onze kinderen? Denken we dat we in staat zijn om duurzame verandering tot stand te brengen?

Alleen als we onze eigen “hoofd, hart en handen” veranderen, kunnen we anderen daarbij helpen. De omvattende duurzaamheidsprogramma’s van Awaris laten je zien hoe je dat kunt doen. En zo wordt duurzaamheid dan een levenshouding die impact heeft tot ver buiten de grenzen van je organisatie.

Duurzaamheid in organisaties trainen – de impact*:

0 %

toename van het vertrouwen in persoonlijk invloed

0 %

toename van milieuvriendelijk handelen

0 %

meer vertrouwen dat mensen kun milieugedrag kunnen verbeteren

0 %

minder gevoelens van machteloosheid en hopeloosheid

*Gebaseerd op pilotprojecten met de EU en een aantal Duitse bedrijven.

Ook interessant

Altijd up-to-date!

Nieuwsbrief & Webinars

Onze nieuwsbrief houdt je op de hoogte van al ons relevante nieuws. Met de nieuwste data van de Awaris-webinars. Ontvang kosteloos alle relevante informatie. 

Je kunt je op elk gewenst moment weer uitschrijven. Meer informatie kun je vinden in ons privacybeleid.