Mindfulness

Mindfulness op het werk – Voor kalmte, focus en productiviteit

Werken betekent volop hectiek. Heel veel prikkels en voortdurende werkdruk. Het tempo is dramatisch toegenomen. Stress is ‘het nieuwe normaal’ geworden voor heel veel medewerkers. De gevolgen zijn minder plezier in het werk, minder creativiteit en lagere veerkracht. Wat je eraan kunt doen? Mindfulness op het werk.

Mindfulness in organisaties werkt

Uitgebreid onderzoek heeft aangetoond dat mindfulness doen gezondheid en welzijn bevordert, tevredenheid van medewerkers, creativiteit, en leiderschap. Zo laat bijvoorbeeld een recent rapport zien dat mindfulness inbouwen op het werk de meest effectieve interventie is om mentale gezondheid op het werk te ondersteunen (NICE Review, maart 2022).

Ken jezelf

Veel mensen zijn er inmiddels mee vertrouwd dat mindfulness op het werk helpt om ontspannen en aandachtig te werken. Dat klopt maar de dieperliggende effecten van mindfulness gaan veel verder. Het helpt ons te zien hoe geest, lichaam en emoties op elkaar inwerken.

Wij leren individuen hoe ze belangrijke aspecten van hun mentale en emotionele toestand kunnen reguleren. Dat omvat het vermogen te ontspannen, zich te concentreren, en hun emoties weer in balans te brengen. Want het vermogen om op te laden en te reflecteren op onze ervaringen is belangrijker dan ooit op het werk.

Mindfulness op het werk is effectief. Net als bij fysieke oefeningen, werkt het niet door er alleen over te praten. Je hebt er regelmatig oefenen voor nodig. Daarom zijn onze ‘mindfulness in organisaties’-trainingen een uitgebalanceerde mix van neurowetenschap en praktische oefeningen, en zorgen we ervoor dat het geïntegreerd wordt in het werk van elke dag.

Mindfulness in jouw organisatie inbouwen

Onze mindfulness op het werk trainingen transformeren je werkende leven. Dit hoort erbij:

  • Modulaire opbouw aangepast aan de eisen van het moderne werk
  • Nieuwste inzichten uit neurowetenschap, cognitieve psychologie en sociale wetenschappen
  • Evidence-based, pragmatisch, met direct toepasbare tools voor op het werk
  • Metingen vooraf en achteraf op individueel en groepsniveau om de verandering goed in kaart te brengen
  • Ondersteuning door de app en het online leerplatform
  • Innovatieve oplossingen, prijswinnend beoordeeld

De impact van mindfulness in organisaties spreekt voor zich*:

0 %

minder waargenomen stress

0 %

toename van welzijn

0 %

toename van zelfcompassie

0 %

toename zelfeffectiviteit

0 %

toename zelfgerapporteerde productiviteit

*Data uit 2021 van 33 organisaties, 132 trainingen, meer dan 2000 deelnemers. Alle assessments zijn statistisch significant. Pre- en post-assessments uitgevoerd op individueel niveau met behulp van gevalideerde meetschalen.

Ook interessant

Altijd up-to-date!

Nieuwsbrief & Webinars

Onze nieuwsbrief houdt je op de hoogte van al ons relevante nieuws. Met de nieuwste data van de Awaris-webinars. Ontvang kosteloos alle relevante informatie. 

Je kunt je op elk gewenst moment weer uitschrijven. Meer informatie kun je vinden in ons privacybeleid.