Teamprogramma’s

Effectief teamwerk in het hybride tijdperk

In de afgelopen jaren is de wereld in razende vaart veranderd. Waar voorheen bijna iedereen op kantoor werkte, zijn nu hybride of volledig digitale teams de norm. Digitalisering, op afstand werken, en werken over verschillende tijdzones heen stellen organisaties nu voor nieuwe uitdagingen.

Hoe kunnen organisaties de uitdagingen van hybride werken aangaan? Hoe kun je teamgeest en samenhang bevorderen, terwijl er veel minder face-to-face interactie is? De teamprogramma’s van Awaris helpen je om niet in de valkuilen te trappen. Wij maken het mogelijk dat teams gewoontes ontwikkelen die de teamprestatie versterken. We ontwikkelen kaders voor teamcommunicatie en interactie, met oog voor en erkenning van de nodige autonomie. Er is een bewuste inspanning voor nodig om samenhang en psychologische veiligheid te bevorderen in hybride en agile teams. Onze teamprogramma’s verschaffen dat.

TeamMind

De meeste teams weten wat er nodig is voor succes. Maar daarin slagen is nog niet zo makkelijk. En regelmatig ontbreekt het aan bevlogenheid, welzijn, psychologische veiligheid, en leervermogen. Het hybride werken heeft dat nog lastiger gemaakt.

Awaris’ TeamMind programma kan dan helpen. Het biedt teamontwikkeling en training voor hybride teams. Want ook hybride werken kan heel plezierig zijn en bevlogenheid vergroten. TeamMind ontwikkelt bij teams nieuwe werkgewoontes en benut zo de potentie van hybride teams. Medewerkers kunnen zo optimaal gedijen en optimaal gebruik maken van de flexibiliteit die werken op afstand biedt.

TeamMind Labs

Teaminterventies kennen vaak veel stappen die nogal wat tijd kosten, maar ze zijn onmisbaar om het beste uit teams te halen. Ons schaalbare TeamMind-Labs biedt een effectieve manier om een nieuwe teamcultuur te bouwen in units, afdelingen of de hele organisaties, ook in tijden van hybride werk.

In TeamMind Labs gaan 10 tot 20 teams tegelijkertijd door een teamontwikkelingsprogramma. Deelnemers leren nieuwe inzichten over goede teamsamenwerking. En samen definiëren ze de gezonde gewoontes, om die vervolgens in het teamwerk te verankeren. Gewoontes rondom veerkracht, betrokkenheid en van elkaar leren. Vaardigheden die cruciaal zijn voor goed functionerende, agile en hybride teams.

SystemsMind

Alles is met elkaar verbonden. De meesten van ons werken in complexe netwerken. Goede en effectieve professionals, zo laten studies zien, hebben veel meer in huis dan vakkennis. Ze beschikken ook over emotionele en sociale vaardigheden, en begrijpen hoe complexe systemen werken.

Toch onderschatten veel professionals en managers nog het belang van systeemdenken. Van het overzien van de ‘bigger picture’ van hun complexe organisatie, met een te beperkte gerichtheid op de werkstroom. En ook als ze anders willen, is het niet makkelijk om zicht te krijgen op het grotere geheel. Dan helpt onze SystemsMind-training. Die bevordert systeemdenken, zodat organisaties kunnen innoveren en hun potentie vergroten.

Zitat eines Kunden oder einer Kundin über die hohe Zufriedenheit und von dem eine Case Study existiert

Liane  Stephan,
Co-Geschäftsführerin und Gründerin awaris

Ook interessant

Altijd up-to-date!

Nieuwsbrief & Webinars

Onze nieuwsbrief houdt je op de hoogte van al ons relevante nieuws. Met de nieuwste data van de Awaris-webinars. Ontvang kosteloos alle relevante informatie. 

Je kunt je op elk gewenst moment weer uitschrijven. Meer informatie kun je vinden in ons privacybeleid.

Ook jij kunt de transformatie beginnen. Dit is wat Awaris voor je kan doen.

Wil jij nieuwe manieren van denken en doen ontwikkelen voor een menselijke en duurzame transformatie? Om presteren én zorgen voor elkaar te verankeren in jullie onderlinge samenwerking? Maak dan gebruik van onze kennis en ervaring.

In onze relatie met de leiders en teams van jouw organisatie brengen wij betrokkenheid en zorg in.

Neem contact met ons op. We ontmoeten je graag.