Van Resilience naar
WE-silience

Collectieve veerkracht in jouw organisatie versterken

De uitdagingen waar we als samenleving, organisatie en individu voor staan worden steeds groter. Maar om ze aan te kunnen is individueel veerkrachtiger worden niet genoeg, we hebben ook gezamenlijk meer veerkracht nodig. We-silience noemen wij dat.

We-Resilience betekent dat we veerkracht systematisch versterken, in onze teams, afdelingen en organisatieonderdelen. Omgaan met stress en veranderingen is een gemeenschappelijke vaardigheid, samen leren en veranderen. Menselijke systemen zijn uniek. Ze kunnen doelgericht handelen. Awaris kan erbij helpen systemen te veranderen en verder te ontwikkelen om zo organisaties als geheel veerkrachtiger te maken.

Wij hebben veerkrachttrainingen ontwikkeld voor individuele medewerkers, leidinggevenden, teams en organisaties. We bieden ze aan in verschillende vormen, zoals trainingen, sprints, leergroepen en labs, samen met gerichte assessments.

Meer over onze benadering van veerkracht en WE-silience

Meer over ons aanbod voor medewerkers, managers, teams en hele organisaties

Meer over onze verschillende formats (trainingen, sprints, leergroepen, labs)

Meer over onze assessments

“Cultivating WE-silience” is based on years of reflection and work in the field of resilience – both through our own analyses and close collaboration with individuals, teams and organizations. This combination of in-house research and individual studies enables us to offer you valuable insights. Get our free e-book* now.

*Het e-boek “Cultivating WE-silience” is geschreven in het Engels.

E-boek downloaden

*Verplicht

Afmelden is op elk moment mogelijk. Meer informatie is te vinden in ons privacybeleid.


Kom meer te weten over veerkracht in onze brochure!

Download nu!

Download brochure
U kunt zich te allen tijde uitschrijven. Verdere details vindt u in onze Privacybeleid.Lees hier meer over WE-silience

Heb je vragen over WE-silience of wil je een persoonlijk gesprek? Neem dan contact met ons op!

Medewerkers

Het goede nieuws is dat veerkracht kan worden geleerd.

Terwijl veel mensen ervan uitgaan dat de een gewoon van nature veerkrachtiger is dan de ander, is dat maar ten dele waar. We ontdekten iets interessants. Hoe meer mensen veerkracht versterkend gedrag toonden, hoe lager hun waargenomen stress was. Dat betekent dat veerkracht kan worden ontwikkeld.

Onze programma’s en tools zijn gebaseerd op de nieuwste neurowetenschappelijke inzichten. Ons WE-silience framework omvat 12 evidence-based vaardigheden. En drie niveaus waarop ze trainbaar zijn.

Ieder van ons is anders en heeft een unieke combinatie van veerkrachtvaardigheden. Awaris laat zien welke dat zijn en hoe je ze kunt ontwikkelen.

Veerkracht Sprint

De uitdagingen waar samenlevingen, organisaties en individuen voor staan groeien. Dat is gegeven. Maar we kunnen wel anders leren omgaan met de moeilijkheden van de moderne wereld. We hebben het vermogen om te herstellen, te herladen, en de balans te herstellen nodig. Dat maakt Awaris’ veerkrachttraining zo belangijk.

Veerkracht Reis

Veerkracht is wezenlijk is de hedendaagse onzekere wereld. Een uitdaging voor alle mensen en alle onderdelen van een organisatie. Awaris biedt wereldwijd veerkrachttraining aan. We dragen de belangrijkste concepten over aan honderden mensen tegelijk. Ons modulaire trainingsprogramma voor veerkracht versterkt en vitaliseert medewerkers. En helpt zo duurzame en succesvolle organisaties te creëren.

Leiders

Leiders spelen een cruciale rol in het bouwen van veerkracht van individuen en organisaties.
Onderzoek heeft aangetoond dat de eigen mindset over stress van leiders – hoe ze er zelf mee omgaan – een sterke impact heeft om hoe ze omgaan met de stress van anderen en zelfs hoe gestressd hun medewerkers zich voelen. De veerkracht-stijl en leiderschapsstijl kan een flinke bijdrage leveren aan het verlagen van de stress van een team of eenheid.

Bij Awaris werken we met leiders om hun eigen veerkracht en begrip daarvan te versterken. Ons leiderschapstrainingen werken met tools die hartritmevariabiliteit (HRV) meten en zo binnen enkele dagen (3-5) inzicht geven in stress en herstel, maar ook in ontspanning, optimisme, negativiteit en focus.

Werkend met groepen leiders bouwen we een gezamenlijk begrip van alle aspecten van veerkracht en hoe die prestaties beïnvloeden. Awaris coacht leiders individueel hoe ze hun veerkracht kunnen versterken, en hoe ze gunstig gedrag voor veerkracht kunnen verankeren in hun teams.

Teams

De meesten van ons werken het grootste deel van hun tijd in teams. Als sociale wezens kunnen onze stress en negatieve emoties gemakkelijk overslaan op anderen. Omgekeerd kan dat ook met een veerkrachtige mindset en bijbehorend gedrag.

Als teams systematisch gunstig gedrag voor veerkracht in hun teamwerk verankeren, kan dat leiden tot sterke verbeteringen in zowel individuele als team-veerkracht.

Bij Awaris hebben we uitgebreid gewerkt met teams om positieve gewoontes rondom welzijn, psychologische veiligheid, en teamsamenwerking te verankeren, met als gevolg een veel grotere veerkracht.

In onze VeerkrachtigeTeams Labs benadering kunnen we met 10 teams tegelijk werken. Dat zorgt ervoor dat team-gebaseerd veerkracht snel opgeschaald kan worden, met stevige impact.

Organisaties

De sleutel tot team- en organisatieveerkracht (wat wij WE-silience noemen) ligt in drie zaken:

  • Neerzetten van een veerkracht-framework en het vaststellen van de veerkracht-gaten in de organisatie door een assessment.
  • Het bouwen van veerkracht in leiderschap en teams.
  • Het bouwen van sleutelvaardigheden voor veerkracht. Sleutelgewoontes zijn de dragers van de cultuur in de organisatie en verankeren zo de nieuwe waarden. Sleutelgewoontes omdat ze zichtbaar zijn, en ons dwingen heldere keuze te maken. Wij meten ze en moedigen aan om ze vast te houden. Veel veerkracht en welzijnsinitiatieven slagen niet, omdat ze niet vertaald worden in sleutelgewoontes.

Dit hebben wij bij Awaris te bieden. Op team- en organisatieniveau helpen we organisaties vaardigheden te ontwikkelen en sleutelgewoontes te verankeren. Zo ontstaat een organisatiecultuur die veerkracht op lange termijn bevordert en daarmee succes van de organisatie.

Formats

Wij bieden onze trainingen in verschillende formats aan, elk met een eigen schaal, tijdspad en impact:

Workshops – Introductiesessies of sessies gericht op een specifieke toepasbare veerkrachtvaardigheid. Zinvol om bewustzijn te kweken als start van een ontwikkeltraject. 

Sprints – Meest 10-20 dagen dagelijkse input en beoefening online (sessies van 20-30 minuten). Groepen van 20 tot 100 deelnemers. Zorgen voor een snelle verschuiving van gewoontes en helpen mensen verandering te verankeren.

Journeys – Honderden mensen tegelijk kunnen deelnemen aan geïndividualiseerde leertrajecten, gebaseerd op assessments. Gezamenlijke workshops en groepsuitwisselingen aan het eind.

Training – Klassieke formats voor 12-30 deelnemers. Focus op een gewenste doelgroep. Grote en langdurige impact.

Labs – Sessies op grote schaal met meer dan 10 teams tegelijk, delen van inzichten en verankeren van nieuwe gewoontes. 

Kampioenen – Trainen van interne leiders of medewerkers om trainingen van 2 tot 4 maanden te geven, met een modulaire structuur, online of face-to-face

Assessments

Veerkracht is een onderwerp met veel facetten. In ons veerkracht-framework hebben we 12 veerkrachtvaardigheden geïdentificeerd en 4 competenties. Elk individu heeft gedeeltelijk een andere set.

Het doorlopen van ons individuele veerkracht-assessment kost 8 tot 12 minuten. De rapportage geeft individuen een overzicht van hun veerkrachtvaardigheden en suggesties voor hoe ze te ontwikkelen.

Awaris weten we ook dat teams drie aanvullende gebieden hebben die de teamveerkracht beïnvloeden: synchronisatie, integratie en leiderschap. Onze assessments van veerkracht op teamniveau geven inzicht hoe teamgewoontes welzijn, psychologische veiligheid en innovatie bevorderen.

Op leiderschapsniveau ondersteunen we leiders bij hun eigen assessment van veerkracht en vaardigheden. We koppelen dat aan een reflectie over hun veerkrachtmindset en de impact daarvan op hun teams. En tenslotte, we bieden ook een geïntegreerd assessment op organisatieniveau, waardoor een beeld ontstaat van de skills en competenties van de organisatie als geheel en waar de mogelijkheden tot verbetering liggen.

Ook jij kunt de transformatie beginnen. Dit is wat Awaris voor je kan doen.

Wil jij nieuwe manieren van denken en doen ontwikkelen voor een menselijke en duurzame transformatie? Om presteren én zorgen voor elkaar te verankeren in jullie onderlinge samenwerking? Maak dan gebruik van onze kennis en ervaring.

In onze relatie met de leiders en teams van jouw organisatie brengen wij betrokkenheid en zorg in.

Neem contact met ons op. We ontmoeten je graag.

Altijd up-to-date!

Nieuwsbrief & Webinars

Onze nieuwsbrief houdt je op de hoogte van al ons relevante nieuws. Met de nieuwste data van de Awaris-webinars. Ontvang kosteloos alle relevante informatie. 

Je kunt je op elk gewenst moment weer uitschrijven. Meer informatie kun je vinden in ons privacybeleid.

Heb je vragen over WE-silience of wil je een persoonlijk gesprek? Neem dan contact met ons op!